65-plussers kunnen minder betalen voor hun woning!

65-plussers beschikken gezamenlijk over een enorm vermogen dat vooral bestaat uit woningbezit.

De mogelijkheden zijn er, maar de drempels ook!

Uit een onderzoek van seniorenorganisatie ANBO blijkt dat 65-plussers vaak te lang wachten met het vinden van een nieuwe woning. De organisatie vindt dat verhuizen onder de 65-plussers gestimuleerd moet worden. De voordelen moeten duidelijker worden en drempels dienen uit de weg geruimd te worden.

Er zijn vele voordelen voor 65-plussers om te verhuizen naar een beter passende woning.  Zo kan er langer zelfstandig gewoond worden. En de financiële voordelen zijn vaak nog vele malen groter. Wanneer ouderen verhuizen, is dit vaak naar een kleiner en nieuwer appartement. Hierdoor zijn de woonlasten vaak lager dan voorheen.

Omdat 65 plussers niet vaak verhuizen is er sprake van onvoldoende doorstroom. Hierdoor zijn er te weinig eengezinswoningen beschikbaar voor jonge gezinnen. Om de doorstroom te bevorderen moeten de voordelen benadrukt worden zodat het aantrekkelijker wordt voor ouderen om te verhuizen.

Waar komt het vermogen vandaan?

De reden is vrij simpel; 65-plussers hebben in de jaren ‘60 en ‘70 groeiende welvaart gekend en waren hierdoor vaak in staat een eigen woning aan te schaffen. Maar liefst de helft van de 65-plussers bezit in 2015 een eigen woning dankzij deze groeiende welvaart in de jaren ’60 en ‘70. Voor de babyboomers zijn dit er zelfs 6 op de 10 tegenover de 4 op de 10 van de 75-plussers. De meeste 65-plussers hebben hun hypotheekschuld grotendeels of gedeeltelijk afbetaald. Daar komt ook nog bij dat de helft van de huizenbezitters een overwaarde heeft.

Wat doen deze 65-plussers met hun vermogen?

Zoals eerder is benadrukt zit het meeste vermogen in stenen. Om dit vermogen te benutten kunnen de bewoners ervoor kiezen om te verhuizen, echter wordt er bijna nooit voor gekozen voor deze optie. Zulyenstaete Vastgoed BV heeft een groot en gevarieerd aanbod in appartementen en woningen, hierdoor is er voor ieder wat wils. Zij zijn de oplossing als u op zoek bent naar een nieuwe, bij u passende, woning.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de voordelen voor u? Lees dan verder.

Bezoek onze website en bekijk het huidige woningaanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *