ABN Amro World Tennis Tournament

tennis

Goed nieuws! Zojuist werd bekend dat Richard Krajicek twee zeer bekende tennissers heeft binnen gehaald voor zijn toernooi. Hij is directeur van het ABN Amro World Tennis Tournament.

Sinds 1974 is ABN Amro al betrokken bij dit toernooi. Zij zijn sponsor voor de 44e keer. Richard Krajicek was jarenlang actief als tennisser en draaide in die tijd mee in de top 10 van de wereld. In 1996 won hij Wimbledon. Zijn grootste overwinning. Ook won hij twee keer het ABN AMRO World Tennis Tournament. Nadat hij in 2004 directeur werd is het internationaal op de kaart gezet. Nu doelt hij er op tennissers van topniveau het toernooi in te krijgen om het uit te breiden.

Richard Krajicek heeft naast Rafael Nadal ook Stan Wawrinka weten te strikken voor het toernooi. In 2015 won hij het toernooi en in februari 2017 zal hij weer van de partij zijn in Ahoy Rotterdam.

Wawrinka werd afgelopen zomer nog gecoacht door Krajicek om hem te helpen in het grasseizoen. Door de goede band die zij hebben opgebouwd was het daarom niet onlogisch dat hij deel zou nemen aan het toernooi. Ik vind het ook een hele goede speler die heel slim speelt. Hij hoort er wat mij betreft ook bij.

Afzeggen

Roger Federer zou deze editie de grote publiekstrekker moeten worden tijdens het toernooi in Ahoy Rotterdam. Helaas moest de zeventien-voudig Grand Slam-winnaar afzeggen wegens een blessure aan zijn knie.

Het ABN Amro World Tennis Tournament zal plaats vinden van 13 t/m 19 januari 2017. En ik ben er graag bij om deze toptennissers in actie te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *