De beste filmtheaters volgens Marcel van Hoijdonk

Bioscoop filmtheaters

Lekker een avondje naar de bioscoop is een heerlijk avondje uit. Onder het genot van een grote bak popcorn de nieuwste films bekijken. Maar naar welke bioscoop moet je gaan? Welke bioscoop geeft je de beste beleving? In dit artikel vertel ik wat mijn favoriete filmtheaters zijn.

Tuschinski Theater

Dit filmtheater is natuurlijk het ware pareltje onder de bioscopen. De meeste grote film premières vinden zich hier plaats. Deze bioscoop heeft een prachtige traditionele uitstraling. De bioscoop bestaat ook al 95 jaar. Inmiddels valt de bioscoop onder Pathé. Het theater beschikt over 6 zalen met alleen een klassieke uitrusting. Door Pathé komt er ook een modern tintje aan. Mocht jij echt dat ouderwetse bioscoop gevoel willen dan is dit the place to be.

Pathé Arena

Als je groots wil dan moet je naar Pathé Arena in Amsterdam. De bioscoop grenst aan de Heineken Music Hall en is de grootste bioscoop van Nederland. Deze bioscoop heeft 14 zalen met totaal 3246 stoelen. De grootste zaal heeft 598 stoelen en heeft een groot IMAX scherm van 200 vierkante meter. De bioscoop is in april 2000 voor het eerst geopend. Wil je echt groots gaan kies dan voor deze bioscoop!

 Vue Alkmaar

Veel mensen hebben hier waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Dit komt onder andere omdat deze bioscoop vrij nieuw is. Maar wat zo opvallend is aan deze bioscoop is dat het uitgeroepen is tot de beste nieuwbouw bioscoop van de wereld door The International Cinema Technology Association. Zij zijn hiervoor uitgeroepen omdat zij de beste bioscooptechnieken en kwaliteit beheersen. Met veel scherper beeld door lasers te gebruiken in plaats van lampen. Er zijn zelfs VIP stoelen die helemaal naar achter kunnen zodat je nog ontspannender naar de film kan kijken.

 

Ik hoop dat één van deze filmtheaters jouw een goed avondje bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *