De beste restaurants van 2016

Inter Scaldes restaurants

Ik hou uiteraard van lekker eten. Op mijn site schrijf ik vaker recensies over restaurants waar ik zelf gegeten heb. Het leek mij daarom een leuk idee om de beste restaurants van 2016 op een rijtje te zetten.

1. Inter Scaldes, Kruiningen

Dit restaurant is op de eerste plaats geëindigd. In 2014 en 2015 wisten zij ook al de eerste plaats te behalen. De zaak van Jannis en Clauda Brevat overrompelde de jury met de vele verschillende smaken en texturen. Hun gerechten zijn Michelin ster waardig, aldus de jury.

2. De Librije, Zwolle

De jury vindt Jonnie de Boer presteren op Europees top niveau. Het gerecht van beekforel met paddenstoelen, amandelen, kokos en sherry. Dit was een van de beste gerechten van het jaar, aldus de jury.

3. De Leest, Vaassen

Dit restaurant heeft al 3 Michelin sterren weten te bemachtigen. Jacob Jan Boersma kan er nu ook een derde plaats bij rekenen in de Lekker top 500. Volgens de jury is hij erg gegroeid in het gebruik van zijn smakenpalet en ook heeft hij zijn creaties verder ontwikkeld.

4. Joelia, Rotterdam

Mario Ridder is twee jaar geleden begonnen als chef in het Rotterdamse Hilton hotel. Vooral de harmonieuze gerechten spraken de jury erg aan. Bijvoorbeeld amuse van bietstructuren en een kerriecrunch.

5. Beluga, Maastricht

De laatste in deze lijst is Beluga in Maastricht. Hans van Wolde staat ook dit jaar weer hoog in de lijst met zijn ‘hit me’ gerecht. Het bestaat uit warme parmezaancrème met basilicum en ijs afgewerkt met een vlies van tomaat en basilicum. Erg creatief, aldus de jury.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *