Bijzondere restaurants Nederland

mamakelly

Eerder schreef ik al over bijzondere restaurants in Amsterdam, maar welke restaurants zijn nog meer bijzonder in heel Nederland?

Pllek

Nee, ik heb geen typefout gemaakt. De naam van dit restaurant type je inderdaad met twee ”L’en”. Dit restaurant bevindt zich in Amsterdam op het NDSM-werf. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Wat Pllek zo bijzonder maakt is dat het opgebouwd is uit zeecontainers met een uitzicht op het IJ. Het eten daar is veelal biologisch en er wordt gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten. Naast dat je er heerlijk kunt eten, zijn er ook nog eens verschillende evenementen aanwezig.

CuliAir

Het woordje ‘Air’ in de naam verklapt het al een beetje. Bij CuliAir kan je inderdaad in de lucht dineren en dat doe je in een luchtballon. Tijdens de vlucht geniet je van heerlijke gerechten van meesterkok Angélique Schmeinck.

Het prijskaartje hiervoor is niet echt bepaald goedkoop, maar je bent er een hele ervaring rijker. Ook leuk voor bedrijfsuitjes.

Aloha

Aloha bevindt zich in het voormalig zwemparadijs Tropicana. Dit is natuurlijk perfect voor Aloha, want het zwemparadijs heeft nog zijn tropische sfeer achtergelaten in de nieuwe bar/restaurant. Bij Aloha kan je terecht voor een lekker diner, een lekker drankje bij de bar of een lekker dansje doen bij de evenementen die er soms plaatsvinden.

Je kan zowel binnen als buiten zitten met een uitzicht op de Maas.

Mama Kelly

Qua stijl lijkt Mama Kelly een beetje op Pllek. Heel industrieel, rauw en stoer. Mama Kelly heeft zich kunnen vestigen in een oude sigarettenfabriek in Den Haag. Waar je hier vooral voor komt, is de kip of de kreeft die zij serveren. Executive chef Ijsbrant benadrukt vooral hoe je de kip en kreeft moet eten bij Mama Kelly: met je klauwen. Naast dat er een leuke sfeer hangt, is het eten ook zeker aan te raden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *