Museumnacht in Amsterdam

Op 4 november is het weer zover. Het is tijd voor de zeventiende editie van Museumnacht in Amsterdam. Je kan van zeven uur tot 2 uur ’s nachts terecht bij meer dan 50 verschillende deelnemende musea. Dit is allemaal mogelijk met slechts 1 polsbandje. Dit polsbandje kost 20 euro en hiermee heb je dus de hele avond plezier.

Veel soorten amusement tijdens de Museumnacht

Denk hierbij niet alleen aan klassieke musea. Er is een heel divers programma opgesteld, zodat er voor ieder wat wils te vinden is. Zo kan je theater shows bijwonen, genieten van muziek, modeshows aanschouwen en workshops doen. Het is zelfs zo dat je tot en met 31 december nog een keer kan terugkomen bij vertoning van je polsbandje.

Mijn route

Uiteraard zal ik zelf ook op pad gaan tijdens de Museumnacht. Ik wil mijn tijd zo optimaal mogelijk besteden. Amsterdam zit namelijk vol met musea en andere voorstellingen. Vandaar dat ik ben gaan plannen.

Allereerst ga ik een kijkje nemen bij Artis Aquarium. Hier zijn allerlei zeedieren te bewonderen. Ik kan altijd erg genieten van de wonderen van de zee.

Door mijn werk als vastgoedeigenaar ben ik erg geïnteresseerd in gebouwen en met name het ontwerp daarvan. Ik ga dan ook een kijkje nemen bij architectuurcentrum Amsterdam. Je krijgt hier een geschiedenisles over de architectuur in de stad.

Ook ga ik op bezoek bij het Scheepvaartmuseum. Gek genoeg ben ik hier in mijn hele leven nog nooit geweest. En nu ik de mogelijkheid heb, ga ik daar echt wel gebruik van maken. Hier kom je van alles te weten over de maritieme geschiedenis van Nederland. Iets dat natuurlijk erg bepalend is geweest in onze geschiedenis.

Ten slotte ben ik van plan naar het Rembrandthuis te gaan. Ik ben hier al eerder geweest, maar dat is al weer enige tijd geleden. Ik vond het destijds erg mooi en leuk, dus ik ga gewoon nog een keer heen.

Tijdens de Museumnacht zijn er ook allemaal gelegenheden om een hapje te eten. Ik houd enorm van lekker eten en ben dan ook van plan om mijn buikje rond te eten.

De beste muziekevenementen in de voorverkoop

Deze week gaan er weer een aantal muziekevenementen in de voorverkoop. Ik heb de beste voor jullie op een rijtje gezet.

Bløf (Beste tip volgens Marcel van Hooijdonk)

De eerste show van Bløf op 18 februari  was gelijk al helemaal uitverkocht. Het Patronaat in Haarlem heeft daarom besloten om samen met de band uit het Zeeuwen nog een show te organiseren. Voor 32 euro kan je op 19 februari genieten van hun unieke sound!

Memphis Maniacs

Dit vijftal zorgt voor een gegarandeerde swingende avond. Het vijftal staat bekend om hun zogenaamde mash-up skills. Dit betekend dat zij allerlei soorten muziek door elkaar mixen om zo een unieke sound te creëren. Van Jimi Hendrix tot aan de Swedish House Maffia. Alles komt voorbij. Het concert vindt plaats op 11 februari in de Oosterpoort in Groningen. Je kan erbij zijn voor 17,50 euro.

Xiu Xiu

Deze Amerikaanse band staat bekend om hun avant-pop, synthpop, georkesteerde rock en zware noise. Het concert vindt plaats op 24 mei in Bitterzoet in Amsterdam. Een kaartje hiervoor kost 12,50 euro.

Noah Guthrie

Deze zanger kent u wellicht van zijn covers op Youtube of zijn optreden in de serie GLEE. Deze sing en song writer komt met soulachtig materiaal. Je kan hem zien op 21 april in de Helling in Utrecht. De kosten van het kaartje bedragen 15 euro.

Privilege Indoor Festival

Op dit festival vind jij de beste urban-rappers van Nederlandse bodem. Zo komen namen als Gio en Boef optreden op dit prachtige festival. Ze verwachten wel dat je op en top gekleed gaat want de dresscode is “Dress to Impress”. Voor 10 euro kan je hierbij zijn. Het vindt plaats in de 013 in Tilburg.

Christon

Hou je liever van een knusser en persoonlijker concert? Dan is Christon de ideale gelegenheid. De zanger van Rigby heeft er voor gekozen om solo te gaan. Wil jij door hem vermaakt worden? Kom dan op 6 april naar de Rotown in Rotterdam. Entree is slechts 8 euro.

 

Ik hoop dat er leuke muziekevenementen tussen zaten.

Marcel van Hooijdonk review: Groots met een zachte G

Vorige week vrijdag en zaterdag was het weer zo ver. Het was tijd voor Groots met een Zachte G. Nu gaf hij naast zijn gebruikelijke zomerse concerten in het Philips stadion ook twee winterse concerten in de Ziggo Dome, en het stond op z’n kop.

Toen ik onderweg was naar de Ziggo Dome vielen de kersttruien mij al op. Ze waren er in allerlei soorten, maten en bedrukkingen, waaronder een trui met Guus zelf erop. In het voorprogramma van Guus kwamen de kandidaten van The Voice of Holland optreden. Iedereen kreeg de mogelijkheid om een solonummer te zingen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat sommige het er niet heel best van af brachten. Waarschijnlijk speelden de zenuwen hier ook een grote rol in. Gelukkig kwam de sfeer er wel goed in en had iedereen het naar zijn zin.

Kerstnummertje

En dan om iets voor half negen is het zover: de lampen gaan uit, en de hit Brabant knalt uit de geluidsinstallatie van de Ziggo Dome. De hele zaal zingt, springt en danst enthousiast mee. De eerste gast die Guus op het podium haalt is Sinterklaas. Hierna volgen wat Sinterklaasliederen en zit de decembergezelligheid er lekker in. Na een aantal liederen van Guus zelf keken we terug op mooie sportmomenten van 2016. Verrassend genoeg wordt Sanne Wevers op het podium geroepen en toont haar turnoefeningen. Een ander karakter dat onlosmakelijk verbonden is met december is natuurlijk de Kerstman. En ja hoor, die kwam natuurlijk ook even op het podium, in de persoon van Jeroen van Koningsbrugge. Samen zingen zij een kerstnummer dat er nogal ruig aan toe gaat.

De conclusie van het concert is: meer dan geslaagd. De eerste wintereditie van Groots met een zachte G is ook een succes te noemen. Door de bekende nummers van Guus in combinatie met de gastartiesten gaat het publiek los en zorgt dat voor een topsfeer. Ik kijk er al naar uit om volgend jaar weer te gaan.

Marcel van Hooijdonk’s evenementtip

Ik, Marcel van Hooijdonk, ben een groot muziekliefhebber. Ik luister dan ook graag naar muziek in verschillende genres. Zo ook de lekkere classics van vroeg. Hieronder dus mijn evenementtip.

 

Nu wordt aanstaande vrijdag en zaterdag een leuk evenement gehouden met de absolute danceclassics van vroeger. De veste discotheek van Nederland noemen ze het zelf. Het evenement heet Let’s Dance en is in de Ziggo Dome in Amsterdam. Tijdens het evenement zullen er divere DJ’s draaien die de klassiekertjes op je juiste manier weten over te brengen. Maar ook andere nationale en internationale artiesten zullen van de partij zijn. De genres die we kunnen verwachten zijn danceclassics, funk, swingbeats en disco. De persoon die achter dit concept zit is Humberto Tan. Wat mij betref een heel leuk dans evenement waar stilstaan niet mogelijk lijkt en de voetjes vanzelf van de vloer gaan. Het feest Let’s Dance zal op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november te bewonderen zijn. Ik ben er ook bij. Samen met mijn vrouw kan ik niet wachten om een lekker avondje te dansen zoals vroeger.

Vrienden van Amstel Live

Er kwam deze week goed nieuws voor de mensen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor Vrienden van Amstel Live. De editie van 2017 is al uitverkocht maar deze week werden er nog eens tienduizend kaarten te koop aangeboden liet de organisatie weten.

 

Al de kaarten zijn verdeeld over de negen showavonden gaan om staanplekken, zitplaatsen en speciale podiumplaatsen. Dinsdag 18 oktober gingen de kaarten in de verkoop.

 

Succes

In 2017 is er voor de negentiende keer een editie van Vrienden van Amstel Live. Ik ben er al twee keer eerder geweest en ga er dit jaar ook naar toe. Bij de vorige kaartverkoop waren de kaarten binnen no time uitverkocht. Het ging om 125.000 kaarten. De negentiende editie vindt plaats in Ahoy Rotterdam tussen 19 en 28 januari.

 

De gezelligheid en goede artiesten zijn de kenmerken van Vrienden van Amstel Live. Het succes van dit evenement is leuk om te zien. Aan de verkoopcijfers van de kaarten is te zien dat het bekend is in Nederland. Ik las ook een stuk over de Marketing Manager die dat natuurlijk geweldig vond. Alleen is het ook jammer om veel mensen teleur te stellen. Met de verkoop van de extra 10.000 kaarten moeten er weer wat extra mensen blij gemaakt worden.

Kijkduin Sunset 2016

Eind september was ik bij de afsluiting van het badseizoen in Kijkduin. Met het feest Kijkduin Sunset waar een fantastisch programma geboekt stond. Optredens van Zuco 103, The Dubbeez en Jerry Hormone’s Ego Trip. Naast het muzikale vermaak was het een ware zomermarkt met als klapper op de vuurpijl een spectaculaire vuurwerkshow aan het eind.

Een erg goed optreden vond ik die van Zuco 103. De band komt uit 1999 en heeft hun eigen Braziliaanse jazz en electro geluiden. Zij zorgden dus voor een heerlijke nazomerse strandsfeer.

Jerry Hormone leek zich ook uitstekend thuis te voelen op het podium. De Neder-beat-zanger verzorgde een goed optreden en lijkt van alle markten thuis. Tussen de verschillende optredens werd de sfeer bepaald door Radio Barkas. Een leuk detail was dat zij vanuit een oude omgebouwde oldtimer een radiostation voorstelde, met fijne vintage muziek gecombineerd met de klassiekers uit de jaren ’50 en ’60.

Buiten de goede verzorging van muziek en acts moet ook gezegd worden dat de ondernemers een hele leuke markt hebben neergezet. De hapjes, drankjes en activiteiten die werden aangeboden waren erg verrassend.