Beste musicals van Marcel

Een musical vindt ik altijd heerlijk omdat je lekker kan ontspannen terwijl der een verhaal wordt verteld door middel van muziek en dans. Het is gewoon puur vermaak! Momenteel draaien er natuurlijk verschillende theatervoorstellingen. Ik ga jullie vertellen over mijn beste en leukste theatershows/musicals van dit moment.

The Bodyquard

Dit is een musical waar je met je vrouw of vriendin naar toe moet. Het is zo prachtig romantisch verhaal over een bodyquard genaamd Frank Farmer en degene die hij moet beschermen van een stalker, superster Rachel Marron. Tijdens de bescherming tegen de stalker krijgen de twee gevoelens voor elkaar. Hierdoor komen de twee voor twee uitdagingen te staan, de liefde en de bescherming. In deze musical zitten ook echte klassiekers van liedjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van I will always love you van Whitney Houston. Een ding is zeker The Bodyquard is een prachtige show. Hij is momenteel te zien in het Beatrix theater in Utrecht.

The Lion King

Iedereen heeft wel is van The Lion King gehoord. Het klassieke disney verhaal is nu ook in het theater te zien. In deze show ontwaakt Afrika en kan je zien hoe de Savanne tot leven komt. Het begint allemaal bij de pasgeboren welp Simba. Tijdens deze show maakt hij mee hoe het is om volwassen te worden, de zogenaamde “circle of life”. Tijdens deze show worden al je zintuigen aangetast. Een echte aanrader voor de hele familie! The Lion King is een must seen show.

Soldaat van Oranje

Ik heb hier al een keer eerder over geschreven maar vond het zo’n schitterende show dat hij ook weer in dit lijstje staat. De musical vind plaats in de Tweede Wereldoorlog. In de periode dat de Duitsers Nederland binnen vielen leed de Leidse student Erik Hazelhoff een onbezorgd studenten leventje. Echter begint hij langzaam te zien dat de oorlog zijn hele leven op zijn kop zet. Strijd je mee of blijf je verder gaan met je leven? Het mooie is dat dit een waargebeurd verhaal is waardoor het je nog meer raakt. Ook als je niets met oorlog hebt is Soldaat van Oranje een ware aanrader. Puur omdat het verhaal zo mooi is.

 

Veel plezier bij één (of meer) van deze musicals!

Nieuwe show Ashton Brothers in Slot Zeist

De Ashton Brothers is een drietal die bekend staan om hun ware entertainmentvolle show. Door middel van acrobatiek, muziek en slapstick cabaret zorgen zij ervoor dat je een avond vol entertainment hebt. Na de hele wereld zijn over gereisd is het drietal toe aan een nieuw avontuur.

In april 2017 nemen zij drie weken lang Slot Zeist tot hun eigen entertainmentland. Afgelopen woensdag werd dit bekend gemaakt door de theatergroep en producent RTL Live Entertainment.

Ashtonia

De Ashton Brothers bestaan momenteel uit Friso van Vemde Oudejans, Pim Muda en Joost Spijkers. Voorheen was Pepijn Gunneweg ook onderdeel van de groep maar hij besloot in 2014 uit de groep te stappen. Met hun nieuwe show veranderen zij Slot Zeist in hun eigen land, genaamd Ashtonia. Bij de Ashton Brothers kan je altijd een avond vol verassingen verwachten. Ook bij de nieuwe show wordt de hele avond gevuld met entertainment. De show zit vol hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar Ashton Brothers ook komen er nieuwe en internationale acts.

Grote speeltuin

Woensdagavond vertelde het trio tijdens RTL Late Night wat de liefhebbers kunnen verwachten. In de tuin van Slot Zeist komt een hele grote circustent te staan waar de acts plaats vinden. Het publiek kan verwachten dat het trio niet alleen op stage blijft staan, maar ook door het publiek heen gaat. Om de circustent staan meerdere kraampjes waar gegeten en gedronken kan worden en waar tevens ook nog genoten kan worden van entertainment. Het trio zegt dat zij graag een grote speeltuin wilden waar zij alles konden doen en laten zoals zij dat altijd in het theater deden. In Slot Zeist mogen zij alles doen wat zij willen. Omdat zij zoveel vrijheid krijgen wordt het een waar spektakel.

De kaartjes van Ashtonia  zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Een ding is zeker ik ga hier naar toe!

Jopie Parlevliet in de theaters

Dit najaar zal Jopie Parlevliet in de Nederlandse theaters te zien zijn. Het alter ego van cabaretier Richard Groenendijk. Jopie Parlevliet is een Rotterdamse diva en zal deel uitmaken van de nieuwe theatervoorstelling van Groenendijk. Midden in de Winternacht gaat zijn programma heten.

Richard Groenendijk heeft al meerdere cabaretvoorstellingen gedaan en ik ben er ook een keer geweest. Ik kon erg om hem lachen. En vind het daarom leuk dat hij terug keert met een nieuw show. Ik vind het ook leuk om te lezen dat Jopie Parlevliet deel uit maakt van de show. Ik kijk regelmatig op zaterdagavond naar de show op RTL. Naar verluidt is het zo’n succes dat er wel een theatershow van moest komen.

Band

Verder spreekt mij aan dat zijn nieuwe show in samenwerking is met een band. Er zal dus muzikaal ook het een en ander te zien zijn. Ik las dat hij hiervoor koos om een eerbetoon te brengen naar alles en iedereen die hem de afgelopen 44 jaar muzikaal hebben beïnvloed.

Ik ben benieuwd wat de bijdrage van Jopie Parlevliet is in zijn show. Vanaf 15 november is de show anderhalve maand in de theaters. Ik ben zeker van plan om er een te bezoeken. Overigens is de laatste televisieaflevering van De Jopie Parlevlietshow een feit.

Soldaat van Oranje

De tot nu toe langst lopende musical Soldaat van Oranje trekt al jaar en dag volle zalen. Als u deze nog niet gezien heeft zou adviseer ik u om te gaan kijken het is zeker de moeite waard. De eigen verwachting was een looptijd van een half jaar voor de musical maar deze wordt inmiddels maar verlengt en verlengt. Het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff-Roelzema wordt gespeeld in theater hangaar Katwijk.

De musical komen de verhalen aan bod van Erik Hazelhoff, Charlotte, Ada, Anton, Bram en Koningin Wilhelmina. Het verhaal over de Tweede Wereld oorlog met de keuzes en problemen uit de tijd. Het is een ervaring die ik zie als een levensles voor iedereen.

Erik is met zijn vrienden lid van de studentenvereniging Minerva in Leiden. Na de uitbraak van de oorlog komen zij voor het blok te staan en wijkt iedereen uit naar zijn eigen weg. Zoals het verzet in gaan, NSB, neutraal blijven en de studie blijven volgen. Het verhaal laat zien dat je af en toe geen keus had en zomaar ergens in terecht kwam.

Super realistisch

Het ruim 3 uur durende verhaal heeft een grote indruk gemaakt. Door de goede acteurs, fraai koorwerk en uitmuntende choreografieën. Alles sluit mooi op elkaar en past ook goed bij elkaar. Verder moet ik het schitterende decor ook noemen. Het publiek wordt rond gedraaid en terwijl je heel scherp en duidelijk de geprojecteerde beelden zag. Het decor is zo sterk dat je ervaart of je er zelf zit. Geuren spelen ook een rol bij de ultieme ervaring van de musical. Wanneer de bommen geworpen worden duik je nog net niet onder stoel door de levensechte ervaring. De musical is zo bijzonder dat je met enige regelmaat met een brok in je keel en tranen in je ogen zit te kijken.

Ik waardeer de musical met vijf sterren en is het meer dan waard. De gebruikte techniek en prachtige decors en acteurs verdienen dat. Ik raad het aan om een keer de musical te bezoeken, de voorstellingen zijn verlengd tot en met december.