De golftips van Marcel van Hooijdonk

Golftips Marcel van hooijdonk

Hier zijn 5 golftips te lezen waar ik veel aan gehad heb toen ik mijn golftechniek wilde verbeteren. Met deze tips zal het plezier terug komen en daarom denk ik ook dat u er veel aan zult hebben.

 

Ga op zoek naar een golfprofessional

Als u goed wilt leren golfen neem dan les. Nederland telt genoeg professionals die kunnen helpen uw golfspel te verbeteren. Het kan ook handig zijn om de lessen bij diverse pro’s te volgen om te zien welke methode het best bij u past en met wie u de best klik hebt. Als u eenmaal een goede heeft gevonden is mijn advies om bij diegene te blijven. De professional weet wat je hebt geleerd en kan het trainingsproces bijhouden. Daarnaast weet hij ook welke zwakke punten je hebt.

 

Tijdschema’s en discipline

Ga 1 keer in de 2 weken naar de driving range om de golfswing te blijven oefenen. Heb vergt ook discipline om een betere golfer te worden. Regelmatig oefenen is een must. Plan dus in wanneer u wat gaat oefenen in de vorm van tijdblokken in een schema. Voor golf geldt dat het succes hem in de herhaling zit. Ga hier mee dus aan de slag en blijf oefenen.

 

Concentratie

Focus u op de golfswing. Al staat u op de golfbaan, driving range of chipping green.

 

Leer van uw fouten

Fouten maken is bij golf niet erg. Elke golfer maakt fouten, van beginner tot gevorderde. Het is de kunst om er iets mee te doen. Analyseer uw fout en verbeter het. Vraag ook om advies aan de golfprofessional.

 

Ontspan en neem de tijd

Soms tref ik mensen die het golfen als een ware race aanschouwen. Met de golfkar scheuren zij over de baan en slaan ondertussen snel even een balletje en op naar de volgende. Het is juist belangrijk om de tijd te nemen en even te ontspannen om een beter resultaat te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *