Mijn favoriete auto’s die uitkomen in 2017

GTC4Lusso auto's

Een nieuw jaar betekent weer nieuwe auto’s die uitkomen. Vandaag noem ik een paar mooie auto’s waar ik naar uitkijk dit jaar.

Aston Martin V8 Vantage

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage

Aston Martin staat er altijd om bekend om beestachtig maar classy auto’s te produceren. Dit jaar komen ze weer met een prachtig exemplaar: de Vantage. Deze kleine krachtpatser is qua grootte vergelijkbaar als de Porsche 911. Niet heel groot, maar wel krachtig. Voor bijna €200.000 krijg je 437pk aan vermogen onder je motorkap. Hij gaat van 0 tot 100 in 4,6 seconden en haalt een topsnelheid van 305 km/u.

Ferrari LaFerrari Aperta

Ferrari LaFerrari Aperta
Ferrari LaFerrari Aperta

Met 949pk is dit wel echt een racemonster voor de openbare weg. De Aperta heeft een maximum snelheid van over de 350 km/u en binnen 3 seconden bereikt hij de 100 km/u vanaf stilstand. Een ritje op de Duitse Autobahn is zeker niet weggelegd met dit pareltje.

Wat speciaal is aan dit exemplaar van Ferrari is dat het gebruik maakt van Formule1 technologie. Mede hierdoor krijgt Ferrari het voor elkaar om er 949pk in te stoppen.

Er zijn er maar 209 van gemaakt waarvan er 200 voor gewone consumenten bestemd waren. Deze zijn overigens al uitverkocht. Wat dit ding mag kosten? Ruim €1 miljoen.

Ferrari GTC4Lusso T

Ferrari GTC4Lusso T
Ferrari GTC4Lusso T

Nog één van Ferrari: de GTC4Lusso T. De GTC4Lusso heeft een V8 motor en dat is apart voor dit model, want dit model heeft 4 stoelen. Het komt namelijk niet vaak voor dat een auto deze twee aspecten samen heeft. De GTC4Lusso T ziet er stijlvol uit en heeft iets weg van de modellen van Porsche. Hij heeft ronde vormingen en straalt veel dynamiek uit.

De GTC4Lusso T heeft 610pk en gaat van 0-100 in 3.4 seconden. Niet verkeerd, toch? Je kan er één kopen voor rond de €300.000.

Renault Alpine

Renault Alpine
Renault Alpine

Na een lange tijd brengt Renault de Alpine weer terug. Deze bak wordt uitgerust met 300pk aan vermogen en accelereert van 0-100 in 4,5 seconden. De Alpine zal zo’n €60.000 gaan kosten. Mooi om te zien dat oude modellen weer tot leven worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *