Filmtips van Marcel

tips marcel van hooijdonk

Ik zou u graag weer een aantal filmtips willen geven. Deze keer komen er verschillende films aan bod, heb ik het over een festival en een leuk concept.

Een echte Vermeer

Deze historische drama film is een waargebeurd verhaal en gaat over de Nederlandse kunstschilder Han van Meegeren. Naast schilder is hij een meester in het vervalsen van kunst. Zijn specialisme is het schilderen van portretten met de technieken van oude meesters. Op het moment dat hij een van de meeste machtigste kunstcritici portretteert gaat het mis. Zij wil de zijn carriere verpesten waarop hij een Vermeer vervalst in de hoop de kunstcriticus te laten falen.

 

In Pursuit of Silence

Dit is een indrukwekkende documentaire waarin maker Patrick Shan op zoek gaat naar stilte. Is die stilte nog wel ergens te vinden in de wereld van lawaai en industrie? Of moeten we tot de conclusie komen dat stilte een luxe is geworden?

 

Inscience Film Festival Nijmegen

Op dit festival willen de organisatoren wetenschap interessanter maken en het ontdoen van het stoffige en onbegrijpelijke karakter. Met een creatieve invulling en wetenschappelijke vraagstukken wordt de bezoeker actief betrokken.

 

Spinema

Dit vind ik een heel leuk concept. De filmfanaten van Jeffrey’s Underground Cinemas willen films vertonen aan hun publiek op een bijzondere plek zoals een undergroud locatie. Zo was er laatst een filmvertoning op de locatie Under the Bridge.

 

Hacksaw Ridge

Deze oorlogsfilm is erg indrukwekkend en emotioneel. Desmond T. Doss ontving een Congression Medal of Honor terwijl hij de eerste Amerikaanse militair was die dienst weigerde. In het verhaal is hij dokter bij het leger. Hij wilde er voor zorgen niet niemand stierf en weigerde om geweld te gebruiken aan de hand van een pistool. Met zijn optreden heeft hij veel mensen van de dood gered.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *