Leegstaand vastgoed

De huidige woningmarkt is krap. Of je nu wilt kopen of huren, het aanbod lijkt de vraag niet bij te kunnen houden, wat het moeilijk maakt woonwensen te realiseren. Toch is er ook veel leegstaand vastgoed. Zo werd 3 procent van alle verblijfsobjecten  op 1 januari 2017 in Nederland niet gebruikt. De leegstand van kantoren was het hoogst.

Buiten de leegstaande kantoren, staan er ook nog vele andere panden leeg. Volgens onderzoek stonden er in 2016 281.850 gebouwen leeg in Nederland, met een totaal oppervlak van 10.000 voetbalvelden.  Dit zijn veel ongebruikte vierkante meters.

Een voor de hand liggende oplossing van dit probleem is tijdelijke invulling van panden. Het pand wordt hierdoor toch bewoond en beschermd tegen diefstal of kraak.  Des ondanks lijkt deze tijdelijke oplossing niet de juiste te zijn voor de toekomst. Wil de leegstand van vastgoed echt aangepakt  worden, moet er rigoureus worden ingegrepen. Dit kan door panden een tweede leven te geven.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 20% van de leegstaande panden potentie heeft om een transformatie te ondergaan. Transformaties kunnen leiden tot hoogwaardige woning- en werkomgeving.

Marcel van Hooijdonk Real Estate durft haar nek uit te steken om daar waar anderen problemen zien, kansen te grijpen. Door leegstaande panden te kopen, te transformeren en te verhuren. Zij dragen hierdoor een steentje bij aan het oplossen van het leegstaand vastgoed probleem.

Interesse in een getransformeerd pand?

Meer weten over leegstaande panden? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *