Leegstaand Vastgoed? Wij zien kansen!

De huidige woningmarkt is krap. Of je nu wilt kopen of huren, het aanbod lijkt de vraag niet bij te kunnen houden, wat het moeilijk maakt woonwensen te realiseren. Toch is er ook veel leegstaand vastgoed. Marcel van Hooijdonk Real Estate durft haar nek uit te steken om daar waar anderen problemen zien, kansen te grijpen. Door leegstaande panden te kopen, te transformeren en te verhuren. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 20% van de leegstaande panden potentie heeft om een transformatie te ondergaan. Transformaties kunnen leiden tot hoogwaardige woning- en werkomgeving.

Oorzaak leegstaande panden
Leegstaand vastgoed, elke gemeente heeft hiermee te maken. De oorzaak hiervan is vaak krimp, groei of stabilisatie. Soms zijn panden echter, heel simpel gezegd, niet meer geschikt voor de functie waar ze ooit voor bedacht zijn. Dit komt vaak voor bij bibliotheken, buurthuizen of schoolgebouwen.

Ook spelen bezuinigingen en beleidsveranderingen een grote rol als het gaat om de groei van de leegstand van panden. Er zijn veel panden die nu leeg staan, die voorheen een maatschappelijk functie vervulde. In vele wijken zijn buurtaccommodaties gesloten door de bezuiniging op o.a. welzijnswerk of simpelweg omdat er geen subsidie meer beschikbaar was waardoor het niet meer kostendekkend zou zijn geweest.

Interesse in een getransformeerd pand?
Meer weten over leegstaande panden? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *