Marcel van Hooijdonk: Max Verstappen gaat op gevoel

max verstappen

Zes maanden geleden won Max Verstappen de Grand Prix in Barcelona. Sindsdien is er veel te doen geweest om hem en is er veel over hem geschreven en gezegd. Ik, Marcel van Hooijdonk, vind het ongelofelijk wat die jongen presteert. Zijn nuchterheid gecombineerd met de liefde en respect voor de sport maken hem een persoonlijkheid op zich.

Hoe hij om gaat met de media, pers en aandacht doet hij ook goed. Op zo’n jonge leeftijd word je vaak ter discussie gesteld over je ware talenten. Voor hen is er vaak begeleiding nodig omdat zij op jonge leeftijd met veel geld en status te maken krijgen. Dat geldt ook voor Max. Natuurlijk heeft hij ook een adviseur die hem verteld wat hij wel en niet moet doen. Maar naar mijn idee is hij net zo kalm als dat hij uitstraalt voor media en pers. Tevens heeft hij als jong talent nog wat brutaliteit in de competitie wat iedereen mooi vindt om te zien.

Het gevoel

In een ruimte in Limburg van ongeveer 1000 vierkante meter komt het verhaal achter Max Verstappen in beeld. De motorblokken, schone vloeren en passie die het ademt vertelt iets over zijn liefde voor de sport. En daar begint het. Hij is continu bezig met het proces om nog sneller te worden, zowel op persoonlijk en mentaal vlak als op motorisch gebied.

En dat is het karakter wat een echte topper dient te hebben. Al mag je nog zoveel talent, de techniek goed beheersen of alles over tactieken weten: het gaat om het gevoel. Er bestaat zoiets als de ondefinieerbare intuïtie. Op die momenten maken winnaars zoals Max de juiste beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *