NAC complex krijgt facelift

nac training

Met de hulp van Manchester City is het trainingscomplex van NAC gemoderniseerd en voorzien van alle gemakken. Het is wachten tot ManCity aandeelhouders uit gaat kopen.

Een kok die de spelers dagelijks een verse en gezonde maaltijd kookt is er al een tijdje. De keuken krijgt wel een upgrade. Ook de fitnessruimte krijgt een nieuwe look.

Het complex

Vanaf 2012 huurt NAC het complex voor vijftien jaar. De trainingsvelden bij het stadion in Breda werd in 2009 verkocht. Hierdoor is de club verhuisd naar Zundert. In 2011 kreeg het complex een grondige verbouwing, omdat de faciliteiten toen niet voldeden aan de eisen van de KNVB.

Voor het eind van het seizoen moet de verbouwing van het complex af zijn. Dit meldde de directie van de club uit Breda. De financiering komt van ManCity die jaarlijks zo’n 200.000 euro doneert aan de club uit Breda.

Aandeelhouders

Het is nu wachten tot het moment dat ManCity de aandeelhouders uitkopen om een belang te krijgen in de club. Zo kan NAC de volgende Nederlandse club zijn die in buitenlandse handen komt.

De samen werking tussen de twee clubs wordt door de directie gezien als een belangrijke stap in de professionalisering van de Bredase club. Naast dat het ieder seizoen 4 tot zes spelers gratis mag lenen, wordt wordt de club nog eens op vele vlakken ondersteund. Er zijn onder andere hartslagmeters en materiaal voor techniektraining aangeschaft. Ook worden de trainingen opgenomen met een videomast. Al deze materialen worden betaald door Manchester City.

Kennisoverdracht

Maandag 13 maart vloog er een videoanalist van Manchester City over naar Breda. Deze analyseerde de wedstrijd Fortuna Sittard – NAC. Dit is een vorm van kennisoverdracht en -deling tussen de twee samenwerkende clubs.

De lijnen zijn kort en het contact is frequent. Volgens de Bredase club is het een zege om samen te werken met de Engelse club. NAC heeft in april vorig jaar een vijfjarige overeenkomst getekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *