Ondernemen volgens Marcel van Hooijdonk

De wereld om ons heen verandert continu. Het vergt aanpassingsvermogen en creativiteit om op deze veranderingen in te spelen. Dit geldt vooral voor de ondernemers onder ons. Ondernemers zijn afhankelijk van hun directe omgeving, zodra deze verandering plaatsvindt moet je als ondernemer eigenlijk al klaar staan om op deze verandering in te spelen.

De omstandigheden waarmee je te maken krijgt

Bij ondernemen komt ook een portie geluk kijken volgens Marcel van Hooijdonk. Start je precies op het goede moment met je onderneming? Is er voldoende vraag? Zijn de prijzen van de diensten gunstig genoeg? Dat zijn allemaal omstandigheden die met elkaar te maken hebben en als een puzzel in elkaar moeten vallen. Tevens is het belangrijk om de touwtjes zelf stevig in handen te houden. Niet te snel willen groeien maar zo stabiel mogelijk en je omzet steeds weer terug investeren in je onderneming.

Op een flexibele wijze werken zodat je werknemers dat ook kunnen, dat is het streven van Marcel van Hooijdonk. Denk na over de meest kostenbesparende oplossingen. Als het mogelijk is, is het zeker de moeite waard om bijvoorbeeld een bepaald deel van je personeel thuis te laten werken. Dit kan heel handig zijn als je onderneming te maken heeft met invloeden vanuit verschillende tijdzones.

De klanten van Marcel van Hooijdonk

De klant is koning en op zekere wijze bepalend voor het bestaansrecht van jouw onderneming. Wij vinden dat je dit als ondernemer nooit mag vergeten. Wanneer je dit wel doet zul je merken dat de relatie met je klanten iets kan afzwakken. Dit wil je als ondernemer niet hebben. Laat je klanten merken dat je niet zonder hen kan, en dat ze zich echt ‘’koning’’ voelen.

Vragen over ondernemen?

Wil je meer weten over de nieuwste ontwikkelingen omtrent ondernemen. Neem dan een kijkje in de rest van mijn blog. Er komen wekelijks nieuwe artikelen met betrekking tot vastgoed en ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *