Het Sportgala 2016 door Marcel van Hooijdonk

Sportgala 2016

Gister vond het jaarlijkse sportgala weer plaats. Op dit sportgala worden onder andere sportman en sportvrouw van het jaar gekozen. Het gala wordt georganiseerd door NOC*NSF. In dit artikel behandel ik de prijswinnaars.

Sportman van het jaar

De sportman van dit jaar is Max Verstappen. De 18 jarige F1 coureur ging hier wel verdiend met de prijs vandoor. Het afgelopen jaar was het jaar van Max Verstappen en hij liet ons weer zien wat Nederlands trots is. Op zijn 18de jaar heeft hij al zijn eerst Grand Prix gewonnen en dit is natuurlijk buitengewoon bijzonder. Deze jongen gaat nog een hele mooie toekomst tegemoet.

Sportvrouw van het jaar

De sportvrouw van het jaar is Sanne Wevers. Zij maakte dit jaar geschiedenis door de eerste Nederlandse vrouw te zijn die een individuele olympische medaille heeft behaald. De turnster liet heel Nederland versteld zijn want totaal onverwachts ging zij er met de gouden plak vandoor. Ook zij is terecht verkozen tot sportvrouw van het jaar naar mijn mening.

Sportploeg van het jaar

De sportploeg van het jaar zijn de twee roeidames Maike Head en Ilse Paulis. Vorig jaar zag het er nog magertjes uit voor de twee dames, ze werden namelijk slechts 14de op het WK. Tijdens de kwalificatie voor de Olympische Spelen breekt Maaike ook nog is twee ribben. Echter gaven zij niet op en uiteindelijk kon niemand hun gouden plek meer van hun afpakken. Door deze geweldige comeback hebben zij deze prijs zwaar verdiend.

Paralympische sporter van het jaar

Deze prijs ging dit jaar naar Liesette Bruinsma. De blinde zwemster behaalde dit jaar twee keer goud, een keer zilver en twee keer brons tijdens de paralympische spelen van de zomer. Weinig mensen kennen haar, maar als je naar haar prestaties kijkt kan ik stellen dat zij deze prijs welverdiend heeft. Het meisje is pas 16 jaar oud en op zo’n leeftijd is het natuurlijk uiterst knap om al zo goed met je handicap om te kunnen gaan dat zij nu al paralympisch kampioen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *