Startschot voor bouwen eerste gasloze wijk in Utrecht

Afgelopen weekend hebben de gemeente Utrecht en Grondbank Haarzicht het startsein gegeven voor de bouw van de eerste gasloze wijk in Utrecht. Deze panden bezitten geen gasleiding in de huizen en ook niet in de bodem. In totaal worden er circa 500 energiezuinige woningen gebouwen in Haarzicht waarvan circa 325 koopwoningen en vrije kavels, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen. De woningen moeten in 2021 klaar zijn en gaan rond de 350.000 euro kosten.

Toekomstgericht

De gemeente Utrecht tekende de contracten met projectontwikkelaars AM en Bunnik Projecten. Ook komt er nog een gasloze wijk in Leidsche Rijn aan, Haarrijn. Deze wijk is pas later klaar. De gasloze huizen zijn helemaal op de toekomst gericht. Bewoners hebben geen cv-ketel meer nodig. De energie komt via zonne-energie en via warmte-koudopslag in de huizen.

Faciliteiten

Naast woningen komt er ook een archeologisch park en een aantal voorzieningen in Haarzicht. Er wordt ook nog een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang gebouwd.

Meer gasloze wijken

Ook andere provincies in Nederland zijn bezig met plannen voor het bouwen van gasloze wijken. Dit wordt een van de trends in de toekomst binnen de vastgoedsector. Deze innovatie is natuurlijk erg positief voor het milieu. Er zijn zelfs projectontwikkelaars die alleen nog maar gasloze nieuwbouwprojecten realiseren.  Zij zeggen: ‘Gasloos is de nieuwe realiteit, dus waarom wachten? Als duurzame ontwikkelaar is gasloos ontwikkelen onze nieuwe standaard.’

Vragen?

Ben je benieuwd naar de innovaties waar wij gebruik van maken? Of heb je interesse in een pand? Bekijk dan onze website www.zuylenstaete.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *