Trends 2018 binnen de vastgoedsector

Net zoals alle markten is de vastgoedmarkt ook aan het vernieuwen. Innovatie, digitalisering, en technologie krijgen steeds vaker een plek binnen organisaties en/of projecten. In de vastgoedsector zijn er een aantal trends die in 2018 volgens Holland ConTech & PropTech een grote impact zullen hebben. Hieronder hebben wij een aantal trends voor u op een rijtje gezet.

–          Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. 2018 wordt het jaar dat mensen weer baas zijn over hun eigen data. Vanuit regelgeving, en aan de andere kan vertrouwensrelaties zullen organisaties meer transparant zijn in waarom er bepaalde data verzameld wordt.

–          De blockchain gaat een grote rol spelen in 2018. Een interessante ontwikkeling voor de vastgoedsector is het vastleggen van huurcontracten in de blockchain. ‘’Smart contracts’’ worden momenteel onderzocht, dit houdt in dat dergelijke transacties voor iedereen inzichtelijk worden. Dit zou kunnen betekenen dat de inhoud van de contracten ook volledig transparant wordt.

–          2018 wordt ook het jaar dat je, je nieuwe huis online kunt kopen. Met behulp van BIM-woonconfiguratoren (virtuele verbeelding van te realiseren project), dit maakt het mogelijk om in een webshop een woning te bestellen en samen te stellen naar eigen smaak.

–          Door digitalisatie komt vele data en daarmee kennis beschikbaar. Hierdoor kan de gebouwde omgeving veel beter aansluiten op de behoeften van gebruikers. Inzicht in duurzaamheidsprestaties en het gebruik van diensten, faciliteiten en gebouwen maken het mogelijk om antwoord te geven op de toenemende behoefte van huurders en individuele gebruikers.

In de vastgoedsector zullen nieuwe ontwikkelingen in een stroomversnelling gaan komen. Innovatie wordt de key. De voorlopers nu zullen hun voorsprong alleen maar gaan vergroten. Innovaties toepasbaar maken in vastgoedprojecten wordt steeds meer zichtbaar.

Interesse in een pand? Of wilt u meer informatie weten over de trends van 2018 in de vastgoedsector?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *