Vijf films die je binnenkort moet zien!

5 films

 

Hieronder staan de vijf films die u binnenkort echt een keer moet bekijken!

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Tim Burton

Het boek Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is verfilmd door de Amerikaanse regisseur Tim Burton. In de wordt het verhaal verteld over Jacob die de geschiedenis van zijn grootvader wil achterhalen. Op zijn tocht beland bij in een weeshuis waar voorheen kinderen werden opgevangen met bijzondere talenten. Ik heb de film gezien en was het met de recensies eens dat het vrij goed is. Al zijn sommige special effects te nadrukkelijk aanwezig wat het verhaal wat verzwakt.

 

De Held – Menno Meyjes

De verfilming Jessica Durlacher haar boek De Held ging tijdens het afgelopen Nederlandse Film Festival in première. Het verhaal gaat over een joodse familie die na de oorlog bestookt wordt door een persoon uit hun verleden.

 

Deepwater Horizon – Peter Berg

In april 2010 kostte een explosie op het booreiland Deepwater Horizon elf mensen het leven. Daarnaast ontstond er de grootste lekkage ooit met als gevolg een milieuramp. De noodtoestand werd uitgeroepen en het duurde 87 dagen voordat de lekkage gestopt kon worden. Er gingen 4,9 miljoen vaten de zee in bij de lekkage. De komende 18 jaar zal BP een bedragvan 18,7 miljard dollar moeten betalen aan verschillende overheden. Dit waardgebeurde verhaal is erg goed verfilmd en is een echte aanrader volgens vrienden.

 

Bacalaureat – Cristian Mungiu

Het verhaal van de Roemeens-Franse film gaat over een arts die leeft in het plaatsje Transsylvanië. De film verteld het verhaal over een vader die alle toekomstplannen voor zijn dochter al heeft bedacht. Door plotselinge ontwikkelingen moeten zijn plannen echter rigoureus bijgesteld worden. De film is erg interessant. Op het filmfestival in Cannes had de film al de mogelijkheid om in de prijzen te vallen.

 

Storks – Nicholas Stoller

Als laatste adviseer ik u een leuke familiefilm. Ooievaars die vroeger zoals bekend baby’s rondbrachten worden nu ingezet als transport voor pakketbezorging voor een internetbedrijf. De film gaat over Junior, de beste bezorger. Per ongeluk wordt de babyfabriek geactiveerd en komt er een klein meisje van de band. Wat nu?

De films draaien in de bioscoop. Van meerdere bekenden heb ik begrepen dat het echte aanraders zijn. Ik ben van plan om in ieder geval nog naar Deepwater Horizon te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *