Wat is ondernemen?

Ondernemen, dat kan op veel verschillende manieren. Ik weet er alles van, je maakt een keuze als ondernemer, tevens kies je uit verschillende ondernemingsvormen. Er moet rekening gehouden worden met wettelijke en/of fiscale aspecten, maar voor jouw als ondernemer zelf zijn er nog veel meer verschillen. Wanneer ben je nou ondernemer en wanneer niet? Deze vraag wil ik graag voor jullie beantwoorden.

Als je zelfstandig onderneemt, organiseer je vanuit arbeid en kapitaal om met een doel producten te produceren en/of diensten te verlenen.

Wanneer je onderneemt in een commerciële organisatie, wordt er veel risico gelopen. In een commerciële organisatie is het streven naar winst namelijk noodzakelijk.(Zelf hou ik wel van een uitdaging, daarom ben ik zeker bereid deze risico’s te accepteren)

De keuze voor een franchise formule of een parttime baan vanuit huis, tijdens het schrijven van een boek, maakt geen verschil. Beide vormen hebben als uiteindelijk doel een positief resultaat te behalen op financieel vlak. Het zojuist genoemde kan dus gezien worden als ondernemen.

Wanneer ben je nu precies een ondernemer?

Op deze vraag is helaas geen antwoord te geven. Het ligt eraan in welke context je het ziet. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen iemand die spullen vanuit zijn zolderkamertje in- en verkoopt en hiermee geld verdient, met iemand die dit doet vanuit een klein winkeltje? Om er echt achter te komen of iemand ondernemer is kan je natuurlijk kijken naar de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Heb je vragen aan ons?

Meer informatie over ondernemen? Of misschien interesse in één van onze panden?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder! ​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *