Op zoek naar nieuwe bestemming voor kloostercomplex in Kerkrade

Circa vijftig studenten uit verschillende disciplines gaan plannen uitwerken voor de herbestemming van het leegstaande deel van het kloostercomplex Abdij Rolduc in Kerkrade. Dit is het grootste abdijcomplex in de Benelux met een vloeroppervlak van 40.000 m2 is het en een van de grootste rijksmonumenten van Nederland. Het complex is ruim 900 jaar geleden gebouwd. Een aantal van de  gebouwen worden momenteel gebruikt als hotel en congrescentrum, maar een deel van het pand staat leeg nadat het gymnasium van Abdij Rolduc in 2008 zijn deuren sloot.

De Week van het Lege Gebouw

Tijdens de zesde editie van de Week van het Lege Gebouw werken studenten vijf dagen samen om een nieuwe bestemming voor het leegstaande deel te vinden. De Week van het Lege Gebouw wordt georganiseerd door de lectoraten Facility Management , Smart Urban Redesign van Zuyd Hogeschool en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Het vinden van een haalbare herbestemming  en het uitwerken van de plannen hiervan vond plaats op 24 mei t/m 28 mei 2018.

Het voormalige scholencomplex is eigendom van het bisdom, dit zal ook na de eventuele nieuwe bestemming voor het pand zo blijven. Voor de nieuwe bestemming wordt gezocht naar een nieuwe eindgebruiker die betekenis gaat geven aan het gebied.

Vragen?

Bent u benieuwd naar onze aanpak bij leegstaand vastgoed? Neem dan een kijkje op onze website: http://www.vanderhuizen.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *