Oude brouwerij in Haarlem omgetoverd tot luxe villa

De oude brouwerij is gelegen in het centrum van Haarlem. En is een van de oudste locaties van deze stad. Het huis diende in de 14e eeuw als brouwerij ‘Het Roode Hart’.

In de Tweede Wereldoorlog heeft de oude brouwerij zelfs plaats gemaakt voor onderduikers. Ook het hoofdkwartier van de Binnenlandse Strijdkrachten is  in dit pand gevestigd geweest. Deze brouwerij heeft dus een rijk verleden in bier en heeft zelfs een klein oorlogsverleden.

De brouwerij is volledig gerenoveerd tot een luxe villa. En het resultaat vind ik indrukwekkend. Dit komt door het behoud van klassieke elementen in combinatie met moderne kunst. Ik ben zelf van mening dat je in een pand met historie, moet behouden wat betekenis vol is. Ik vind dat ze dit in het pand goed hebben toegepast.

Het pand beschikt over 3 verdiepingen, 4 badkamers, 2 slaapkamers, een bar en een prachtig uitzicht over de binnenstad van Haarlem.

Wanneer u interesse heeft in dit pand, bent u helaas te laat. Dit prachtige pand met rijke geschiedenis stond recent nog te koop voor maar liefst 2,5 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *