Soldaat van Oranje

soldaat van oranje

De tot nu toe langst lopende musical Soldaat van Oranje trekt al jaar en dag volle zalen. Als u deze nog niet gezien heeft zou adviseer ik u om te gaan kijken het is zeker de moeite waard. De eigen verwachting was een looptijd van een half jaar voor de musical maar deze wordt inmiddels maar verlengt en verlengt. Het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff-Roelzema wordt gespeeld in theater hangaar Katwijk.

De musical komen de verhalen aan bod van Erik Hazelhoff, Charlotte, Ada, Anton, Bram en Koningin Wilhelmina. Het verhaal over de Tweede Wereld oorlog met de keuzes en problemen uit de tijd. Het is een ervaring die ik zie als een levensles voor iedereen.

Erik is met zijn vrienden lid van de studentenvereniging Minerva in Leiden. Na de uitbraak van de oorlog komen zij voor het blok te staan en wijkt iedereen uit naar zijn eigen weg. Zoals het verzet in gaan, NSB, neutraal blijven en de studie blijven volgen. Het verhaal laat zien dat je af en toe geen keus had en zomaar ergens in terecht kwam.

Super realistisch

Het ruim 3 uur durende verhaal heeft een grote indruk gemaakt. Door de goede acteurs, fraai koorwerk en uitmuntende choreografieën. Alles sluit mooi op elkaar en past ook goed bij elkaar. Verder moet ik het schitterende decor ook noemen. Het publiek wordt rond gedraaid en terwijl je heel scherp en duidelijk de geprojecteerde beelden zag. Het decor is zo sterk dat je ervaart of je er zelf zit. Geuren spelen ook een rol bij de ultieme ervaring van de musical. Wanneer de bommen geworpen worden duik je nog net niet onder stoel door de levensechte ervaring. De musical is zo bijzonder dat je met enige regelmaat met een brok in je keel en tranen in je ogen zit te kijken.

Ik waardeer de musical met vijf sterren en is het meer dan waard. De gebruikte techniek en prachtige decors en acteurs verdienen dat. Ik raad het aan om een keer de musical te bezoeken, de voorstellingen zijn verlengd tot en met december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *