Top 5 Snelste Auto’s ter Wereld

chiron

Mijn liefde voor auto’s is groot. Mijn droom is om een keer in een van de snelste auto’s ter wereld te rijden. De aanschaf van zo’n snelle auto zal echter een droom blijven wegens de prijs. In dit artikel laat ik jullie de top 5 aan snelste sportauto’s ter wereld zien.

  1. Saleen S7 Twin

auto5

Het Amerikaanse autobedrijf Saleen is gespecialiseerd in handgemaakte productie van sportauto’s. Oorspronkelijk werden de auto’s geproduceerd in Engeland door het bedrijf Ray Mallock Ltd, maar de fabriek is verplaatst naar Californië. Het S7-model dat in 2005 werd uitgebreid met een twin-turbo was goed voor een vermogen van 750 pk. De S7 Twin haalt een maximumsnelheid van 399 km/u. De auto werd tussen 2005 en 2009 geproduceerd.

  1. SSC Ultimate Aero TT

auto4

SSC staat voor Shelby Super Cars. Het is een Amerikaans autobedrijf en maakt ware sportauto’s voor op de weg. Vanaf 2000 werkten zij aan het project SSC Ultimate Aero TT om de concurrentie aan te gaan met de snelste auto op dat moment, de Bugatti Veyron. In 2007 lukte het om een topsnelheid van 413 km/u te halen met de eerste versie van de Aero en versloeg daarmee het record. De Ultimate Aero TT is nog steeds te koop voor een bedrag van €488.000 en heeft een topsnelheid van 418 km/u.

  1. Koenigsegg Agera R

auto3

Christian von Koeningsegg ontwierp een van de mooiste auto’s aller tijden. De volgende uitdaging was een snellere en een stijlvollere opvolger van de Koeningsegg CCX te produceren. Dit is de Agera geworden. De auto is gemaakt van verschillende superlichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en kerval. In 2011 werd de Agera R gepresenteerd. De auto heeft een theoretische topsnelheid van 439 km/u maar rijdt werkelijk rond de 420 km/u.

  1. Hennessey Venom GT

auto2

Het Amerikaanse bedrijf Hennessey Performance Engineering dat zich bezig houd met het modificeren van sportauto’s. Zij doen dit voor een aantal merken waaronder Porsche, Ferrari en Lotus. De eigen auto Hennessey Venom GT is eigenlijk een zwaar aangepaste Lotus Exige. In 2013 brak de Venom GT het record als snelste productiewagen met een acceleratie van 0 tot 300 km/u. In 2014 behaalde de Venom GT een topsnelheid van 435 km/u.

  1. Bugatti Chiron

auto1

De nummer 1 is het Bugatti Chiron. Bugatti is een Franse autofabrikant, die traditionele en luxeauto’s ontwerpt. Bugatti is onderdeel van de Volkswagen-groep. Het vorige model van Bugatti de Veyron was lang de snelste auto ter wereld. Na verloop van tijd kregen zij de hete adem in de nek van verschillende auto merken die hun topsnelheid evenaarde. Daarom zijn zij met een opvolger gekomen om de concurrentie weer een flink stap voor te blijven. In maart van dit jaar werd de Bugatti Chiron gepresenteerd. De auto heeft een 8 liter motor met vier turbo cilinders wat resulteert in een vermogen van 1479 pk. Het is een exclusief exemplaar waar er maar 500 van zijn gemaakt. De auto kost maar liefst € 2.400.000. Theoretisch zou de auto een topsnelheid van 463 km/u moeten redden. Echter heeft Bugatti een limiet van 420 km/u elektronisch ingesteld als veiligheidsmaatregel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *