Van oude vervallen boerderij naar prachtig gerenoveerde woonboerderij

De renovatie van de oude boerderij met koeienstal en opslagschuur in Sprundel viel niet mee. Na ruim 3 jaar van verbouwen is de woonboerderij klaar. En het resultaat is verbazingwekkend!

Bij aanvang van de bouw stond alleen het  fundament, in vervallen staat, van de boerderij er. De nieuwe bewoners vielen voor de sfeervolle originele metselwerk binnenmuur en het uitzicht op de prachtige omgeving. Zij waren ervan overtuigd dat ze een juweeltje van dit pand konden maken. De wensen voor de renovatie van dit pand waren: veel licht en behoud van authentieke elementen.

Tijdens de renovatie is alles van top tot teen aangepakt. Het gehele dak werd vernieuwd, de buitenmuren hersteld en de vloer geëgaliseerd.  Om veel licht in de ruimte te brengen werd er een grote glazen pui in de woonkamer geplaatst.

De gerenoveerde woonboerderij oogt luxe, ruimtelijk en licht. Door het behoud van het originele metselwerk en de houten balken die door heel het huis staan, behoud de woonboerderij zijn authentieke karakter. Dat is persoonlijk ook het gene wat mij erg aanspreekt binnen deze woonboerderij, de klassieke elementen. Ze zijn hier ontzettend mooi verwerkt en toch blijft het een moderne woonboerderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *